Obdobie stužkových sa blíži! Ako a kedy vybrať tie najlepšie šaty?

Po roku sa nám znova blíži obdobie stužkových slávnosti, ktoré je dôležité pre každú jednu budúcu maturantku. Obdobie zmien, keď sa dievčatá menia na dospelé, kedy prichádzajú dôležité rozhodnutia v ich životoch a otvára sa pred nimi úplne nová brána nejasnej budúcnosti. Stužková slávnosť, hneď po svadbe, je jedna z najdôležitejších spoločenských udalostí v živote ženy. Preto prípravu na ňu a hľadanie tých správnych šiat treba brať zodpovedne a s chladnou hlavou. Preto sme tu my, aby sme Vám poradili, kedy je najlepší čas obzerať sa po šatách a hlavne ako nájsť tie pravé pre Vás. 

 

Kedy je najlepší čas začať hľadať šaty na stužkovú?

Časy koronovej epidémie veľa toho zmenili. Práve vďaka korone a opätovnému strachu o nastolenie rôznych opatren sa aj dátum stužkových o niečo posunul. Stužkové slávnosti čakajú niektoré z Vás už koncom septembra a prevažne počas októbra a novembra. Zopár tých posledných sa môže konať aj počas vianočného mesiaca-decembra. Ideálny čas na hľadanie šiat odporúčame práve august, kedy sú prázdniny v plnom prúde a neženú Vás žiadne školské povinnosti. Samozrejme netreba panikáriť. Rovnako nádherné modely zoženiete aj iný mesiac ako je zrovna august alebo september. Spravte si dostatočný čas na výber šiat a zvážte aj to, že mnohé šaty Vám bude treba upraviť napríklad na dĺžku. Myslite na časovú rezervu. 

 

Ktoré sú tie pravé? 

 Neexistujé pravidlo ako by mali šaty na stužkovú vyzerať. Musíme brať ohľad len na to, že stužková slávnosť je spoločenská udalosť ktorej treba prispôsobiť svoje oblečenie a doplnky. 
Šaty je vhodné vyberať na základe typu postavy, pretože každá jedna z Vás je jedinečná a každej sedí na jej postave iný strih. O výbere šiat na základe typu postavy si môžete prečítať už náš publikovaný článok TU. Keď budete poznať svoj typ postavy, spoznajte aj svoju farebnú typológiu, o ktorej sme taktiež napísali článok. Čo ešte pri výbere šiat musíš vedieť, je tvoje predstava alebo túžba.

 

Dlhé alebo krátke šaty?

Nikde nie je napísané, že šaty na stužkovú by mali byť priamo dlhé. Môžete si vybrať dlhé šaty, midi alebo krátke. Ak však zvážime, že ide o výnimočnú spoločenskú udalosť, výber dlhých šiat je úplne na mieste. Aj z našej vlastnej skúsenosti Vám vieme povedať, že dlhé spoločenské šaty sú práve to, po čom siahajú naše maturantky. 

 

Jednoduché alebo princeznovské?

Otázka, ktorá trápi mnohé z Vás. Sklameme Vás ale ani na túto otázku nemáme jasnú odpoveď. Všetko je veľmi individuálne a závisí od mnohých faktorov, ktoré sme spomenuli už vyššie ( napríklad Vaša predstava, typ postavy a podobne). Nájdete veľké množstvo jednoduchých šiat. Moderné sú teraz korzetové šaty z jemného saténu a u nás v salóne patri medzi najžiadanejšie. 

 

Mnohé z Vás si chcú obliecť niečo pompéznejšie zväčšou sukňa. Aj tieto modely sú veľmi obľúbené v období stužkových. Myslite predovšetkým na svoje pohodlie a na čas, ktorý v šatách budete musieť stráviť.

 

 

Objednávať online alebo ísť na skúšku?

Objednávanie online nikdy nebolo jednoduchšie ako je dnes! Záleží len na tom, či viete čo Vašej postave svedčí, či poznáte svoje miery a viete presne, čo chcete. V tom prípade Vám nič nebráni tomu, aby ste si svoje vysnívané šaty objednali online a kľudne aj z našej stránky.
Ak ste však ten typ, že neviete presne čo by ste chceli, je lepšie prísť do salónu, nechať si poradiť, poskúšať si rôzne strihy či štýly. Nie je nad to, vidieť šaty naživo. Najlepšie je si so sebou na skúšku priniesť poradcu, ktorý Vás pozná a dokáže Vám pomôcť pri rozhodovaní.

 

A my sa znova tešíme na toto výnimočné obdobie, keď sa budeme môcť stať súčasťou Vášho života a vytvárať spoločné spomienky pri takej dôležitej udalosti ako je práve stužková slávnosť. Veríme, že mnohé z Vás stretneme v salóne a s láskou vyberieme to najkrajšie a najvhodnejšie práve pre Vás.