Ako vybrať vhodné šaty pre svadobnú mamu?

Svadba je dôležitá nie len pre samotných budúcich novomanželov ale aj pre ich blízke rodiny. Obzvlášť za srdce táto udalosť chytí práve Vašu najbližšiu a najmilšiu osobu na tomto svete, Vašu mamu. Ona je tá ktorá Vás s láskou odmalička vychováva, učí všetkým hodnotám, stojí pri Vás v každej jednej situácií, pri prvých láskach aj slzách, aj pri tej poslednej s ktorou plánujete kráčať k oltáru. Mama je polovica z Vás, tak sa nevedno čudovať, že to celé prežíva s Vami. 

 

Aj svadobná mamina sa v tento deň chce cítiť dokonale a výnimočne. Ak aj Vy stojíte pred dilemou a rozmýšľate, čo si vlastne máte obliecť, čo je vhodné a čo už nie, tak si prečítajte náš nasledujúci článok, v ktorom sa Vás snažíme nasmerovať tým správnym smerom. 

 

Základným pravidlom je pohodlnosť
Každá svadobná mamina sa musí v daný deň cítiť hlavne pohodlne. Nezáleží na veľkosti alebo na type postavy, záleží len na tom, aby ste sa cítili dobre a sebavedomo.
Čo však drahé svadobné maminy musia zvážiť pri výbere spoločenských šiat je dĺžka, farba a materiál. 

 

Nepísané pravidlá pri výbere farieb
Nepísaným pravidlom každej svadby je, že biela farba patrí len a len neveste. V tento deň je dobré vynechať aj všetky podobné odtiene ako je napríklad champagne, vanilková, ivory. Ak už si predsa takúto farbu chcete zvoliť, doplňte šaty o kontrastný vrchný diel alebo doplnky. Čierna farba by taktiež mala zostať v skrini ( pokiaľ dresscode nehovorí inak), vyhradená len pre smútočné udalosti. Aká farba je teda vhodná? Najlepšie vybrať tú, ktorá sa hodí k Vašej pleti alebo súvisí s výzdobou svadby alebo je podľa predstáv nevesty.

Strih a správny typ šiat
Každá z Vás, svadobných mám, je iná a jedinečná. Jednej sa hodia dlhé šaty, druhej šaty s ramienkami, ďaľšia potrebuje mať šaty bez výstrihu. Šaty musia pôsobiť hlavne elegatne a to dokážete docieliť aj prostredníctvom dlhých šiat, midi šiat a aj o niečo kratších. Majte v hlave to, že dĺžka šiat musí siahať minimálne pod kolená. 
Dôležitý je správny výber šiat podľa typu postavy. So správne vybranými šatami dokáže prekryť nedostatky, ktoré každá na sebe vieme nájsť. Zväčša dámy majú tendenciu mať schované bruško ( takže žiadne obtiahnuté šaty), schované ruky a podpazušie. Ruky krásne dokážete prekryť padavým rukávom. 
Pokiaľ máte vyhliadnuté šaty s ramienkami, myslite aj na prípadné prekrytie ramien a rúk pomocou prehozu, peleríny alebo sačka.

Výber materiálov
Materiál dokáže šaty pozdvihnúť ale vie ich aj položiť. Preto si dobre zvážte, do akého materiálu sa odejete. Pri výbere vhodnej látky majte na mysli aj ročné obdobie, v ktorom sa svadba bude konať.  Prírodné látky ako vlna, hodváb či bavlna sú síce pohodlné a na dotyk veľmí príjemné, no nepôsobia veľmi formálne. Vhodnou voľbou je v tomto prípade satén, polyester a šifón v kombinácii napríklad s jemnou krajkou. 

 

Milé budúce svadobné maminy, nemusíte si vyslovene obliecť len spoločenské šaty. Prípustný je aj obľúbený a moderný overal alebo sukňa či nohavice v kombinácii s blúzkou. Ako vždy vravíme, fantázii sa medze nekladú. Hlavné je aby ste túto výnimočnú udalosť prežili v kruhu svojej rodiny obklopení neskutočnou láskou.