Módne trendy pre každú nastávajúcu nevestu roku 2023!

Leto prišlo konečne aj k nám a s letom prišla aj svadobná sezóna. Mesiace jún, júl, august a september sú pre svadobné obdobie tie najvyťaženejšie mesiace. Prinášame Vám článok o aktuálnych módnych trendoch danej sezóny 2023. Ak ste nevesta, čo má svoju svadbu len pred sebou, prečítajte si nasledujúce riadky!

 

Každá doba, každé určité roky majú svoje špecifiká aj v svadobných trendoch. Sú tu avšak základné črty, ktoré sa ani rokmi nemenia. Sú to strihy šiat alebo farby (bavíme sa o odtieňoch bielej), ktoré sú stále a nemenné. Závan trendu môžeme vnímať prostredníctvom topánok, doplnkov a celkovej vizáži. Práve cez ne dokážeme našim typickým tradíciam vdýchnúť nový život.

Návrat k nadčasovým strihom

Kým minulý rok dominovali svadobné šaty so strihom na jedno rameno, tento rok sa hlási návrat ku klasike, ktorá nikdy nevyhasne. Návrat k nádherným svadobným strihom. Opäť sa do pozornosti dostali svadobné šaty, ktoré pôsobia "plesovo". To znamená luxusne, pôvabne a nadčasovo. O slovo sa prihlásili svadobné šaty so strihom do tvaru A. Na opačnej strane sa na výslnie šplhajú aj svadobné šaty na štýl morskej panny, resp. so súženou dolnou časťou šiat. Tento typ šiat je vhodný pre slečny, ktoré nechcú mať objemné šaty. 

Aj výstrihy sú trendy

V kurze je hlavne variabilita. Mať svadobné šaty, ktoré ľahko zmeníte pridaním, či naopak, odstránením rukávov, je naozaj bonusom, po ktorom mnohé budúce nevesty prahnú. Medzi stále obľúbený model svadobných šiat patria tie, s tenkými ramienkami, ktoré sa dajú aj odstrániť, krásne prispôsobiť alebo doplniť o vrchný diel, pelerínu alebo podobne. 
Keďže žiadané je často aj prekrytie ramien, obľube sa tešia aj šaty s hlbokým výstrihom do V v prednej aj zadnej časti. 

Rukávy, všade samé rukávy

Rukávy nie sú trendom len tohto roku. Na šatách si ich môžete všimnúť v rôznych formách- dlhé, krátke, balónové, odnímateľné, tylové, čipkové.... Návratu z 90.rokoch sa tešia aj tzv "Juliet" rukávy. Čo si pod týmto predstaviť? Sú to ikonické rukávy, nafúknúté v oblasti ramien a stiahnuté ďalej na ruke. Vracajú sa k nám iným, modernejším spôsobom.

90.te roky sú späť

Nie len do klasickej módy sa vracajú 90-te roky ale tento trend neobišiel ani módny priemysel. Vintage módu budete môcť vidieť na viacerých svadbách. Vracia sa k nám s mottom že menej je niekedy viac.

Viac farieb a potlačí

Tento rok sa v svadbách nesie aj vo farebných variáciach. Keď hovoríme o svadbe, už nehovoríme len o čisto bielej farbe. Vládu už pominulé roky prevzali odtiene krémovej, slonovinovej a capuccino. Odvážnejšie nevesty volili odtiene svadobných šiat aj vo farbe champagne alebo blush. Tento rok sa ale očakávajú ešte výraznejšie a sýtejšie farby ako je napríklad levanduľová, jemné odtiene modrej a zelenej. 
Obľube sa tešia aj kvetinové potlače alebo rôzne variácie s kvetmi ako je napríklad kvetinový závoj alebo veľké 3D aplikácie kvietkov na svadobných šatách v rôznych farbách alebo prispôsobené ročnému obdobiu, v ktorom sa svadba koná. 

Doplnkom vládnu rukavičky

Zabudnite na diadémy inšpirované princeznami alebo iné vlasové doplnky. Najviac žiadaným doplnkom roku 2022 boli rukavičky a nemyslíme, že tento rok to je inak! Rukavičky, ktoré pôsobia sofistikovane a zvodne zároveň. Môžu byť saténové, čipkové alebo tylové. Výber a štýl je len na Vás. Môžete ich mať len na obrade, len na recepcii či aj počas celej noci.

Prekvapte topánkami

Život je príliš krátky na to, aby sme nosili nudné topánky! Tento rok panujú svadobným trendom topánky farebné, ktoré sú pre Vás využiteľné aj v normálnom živote. Pre svoj svadobný deň si môžete zvoliť aj tenisky s rôznymi ozdobami, fantázií sa medze nekladú. Klasické tenisky či lodičky patria už medzi menej vyhladávaný mainstream. 

Svadobný šatník

Je nám všetkým jasné, že nevesta nepotrebuje len svadobné šaty! Ešte jej chýbajú popolnočné šaty alebo oblečenie na posvadobný obed. Z trendu popolnočných šiat už vyšli krátke extravagantné šaty. Nevesty sa snažia držať dresscode a dlhými jednoduchými šatami zapadnúť medzi hostí. Novým trendom je, že nevesty aj popolnoci chce zostať v bielej farbe, ktorá je napríklad doplnená o módne pierka alebo rôzne kamienky.

 

Či už sa riadite módnymi trendami alebo nie, vedzte, že Vaša svadba bude krásna a jedinečná presne tak, ako si ju vytvoríte!