Všetko, čo potrebuješ vedieť o výbere šiat na základe farebnej typológie

Poznáte typológiu podľa ročných období? Je to metóda, ktorá Vám pomôže zistiť, ktoré farby sa Vám hodia viac a ktoré menej. Verte či nie, správny výber farieb Vás dokáže úplne rozžiariť, zvýrazniť či dokonca aj omladiť. Naopak, ak si farbu Vašich šiat nevyberiete správne, môžte si uškodiť a vyzerať vďaka tomuto výberu unavene, strhane a staršie. 
Farebnou typológiou sa zaoberajú špecialisti a stylisti, ktorý Vám dokážu tým správnym zistením prevrátiť Váš šatník naruby a vniesť do neho tie správne farby. Pokiaľ svoju farebnú typológiu nepoznáte, prejdeme si spolu základné informácie, ktoré Vám môžu pomôcť pri výbere spoločenských šiat.

 Ako zistíte svoju farebnú typológiu 
Farebnú typológiu si dokáže určiť aj v pohodlí svojho domova. Samozrejme, aj v tomto smere pripomíname, že určite by Vám najlepšie poradil špecialista v danom obore, takže jeho výsledok sa môže odlišovať od Vášho. Treba sa zamerať na tri základné veci a to sú: teplota, kontrast a intenzita. 

1. Teplota
Teplotu dokáže určiť na základe podtónu Vašej pleti, farby očí a vlasov. Cieľom je určiť či ste teplý, neutrálny alebo studený odtieň.

2. Kontrast
Kontrast resp. hĺbku najjednoduchšie určíte na základe farebného kontrastu Vašich očí, vlasov a pletí. Hĺbka sa delí na svetlý, neutrálny a tmavý typ. Pokiaľ máte tmavé vlasy a oči a v kontraste s nimi bledšiu pokožku, budete tmavý typ. Svetlé typy majú jasnú pokožku a svetlé vlasy. Ak sa neviete priradiť ani do jednej z týchto skupín, je pravdepodobné, že budete patriť k neutrálnym typom. Príklad pre tento typ môže byť slečna či pani, ktorá má tmavé vlasy, tmavé oči a aj pleť. 

3. Intenzita
Intenzita by mala určovať aké farby sa Vám hodia. Môžu to byť farby žiarivé a sýte alebo ich protiklad, tlmené a jemné. 

Boli by ste prekvapení, že farebná typológia je naozaj zaujiímavý a komplexný celok informácií omnoho zložitejších od toho, ako to vyzerá. My sme to v tomto prípade o niečo zjednodušili, aby sa k Vám dostali aspoň základné informácie a zároveň pripravili pre Vás rady a tipy, ktoré Vás môžu zachrániť počas prebiehajúcej plesovej sezóny.

Toto sú naše zjednodušené rady a tipy pre ľahší výber spoločenkých šiat na základe farby Vašich očí, vlasov a pleti: 

  • Je farba Vašich vlasov blond, svetlohnedá alebo ryšavá? Máte svetlú pokožku so sklonom k pehám? 
    Vaše farby v tomto prípade sú: sýte odtiene sivej, hnedej, modrej, zelenej alebo burgunde
    Vyhnite sa: bledým pastelovým farbám
  • Vaša pleť nie je tmavá ale na slnku skôr zhnedne ako sa spáli? Odpovedali ste áno?
    V tom prípade Vašimi farbami sú: výraznejšie odtiene modrej, fialovej, pastelových farieb
    Vyhnite sa: farbám ako olivovo-zelená, jemným odtieňom sivej, hnedej a béžovej
  • Pokiaľ máte tmavé vlasy v kombinácií s tmavou pokožkou tak...
    Vaše farby sú: výrazné a živé farby, veľa možností experimentácie s farbami
    Čomu je nutné sa vyhnúť: hnedej a čiernej farbe

Veríme, že naše informácie pre Vás boli prospešné a ľahšie sa Vám budú vyberať šaty na základe farby, ktorá sa k Vám hodí. Ochotne poradíme či už takto online alebo priamo na predajni. Robiť naše zákazníčky šťastnými a krásnými je našim hlavným cieľom a k tomu si dokážeme napomôcť aj vďaka správnemu výberu farieb. Nezabudnite si článok uložiť pre prípadné použitie v budúcnosti.