6 kľúčových vecí, ktoré by ste mali vedieť pri výbere spoločenských šiat

Nachádzame sa v plnom prúde plesovej sezóny, kde dámy hľadajú tie nakrajšie plesové šaty a róby. Okrem plesov je v živote každej slečny či dámy aj mnoho iných udalostí, na ktoré je priam žiadané si obliecť dlhé spoločenské šaty. Hovoríme o udalostiach ako je venček, stužková slávnosť, rôzne galavečery či svadby, na ktoré sme pozvaní ako hostia. Výber spoločenských šiat nie je každodenná činnosť a tak je dôležité si na tieto chvíle zachovať pekné spomienky. V tomto článku Vám poradíme zopár kľúčových vecí, na ktoré by ste sa mali zamerať pri výbere spoločenských šiat, aby ste nemali hlavu v smútku a prievan v peňaženke. Ak máte podobnú udalosť len pred sebou, veríme, že Vám naše rady, ktoré nadobúdame priamo v salóne, pomôžu a nasmerujú Vás tým správnym smerom a už pre Vás výber spoločenských šiat nikdy viac nebude trápením. 

1. Objednávanie z internetu už dávno nie je tabu
Doba už dávno pokročila a dnes nájdete nádherne modely naprieč celou krajinou, či dokonca v zahraničných krajinách. Nebojte sa si objednať šaty online! Pokiaľ viete svoje miery a zhodujú sa s mierami šiat, neváhajte! Stále môžete šaty vrátiť, ak Vám konieckoncov veľkosť nesadne, nebude sa Vám páčiť ich farba či ako v nich vyzeráte. Vďaka online svetu sa Vám otvárajú nekonečné možnosti rôznych strihov, dĺžok a farieb.

Naša rada: Šaty kupujte s predstihom, aby ste ich dokázali v prípade potreby vrátiť alebo vymeniť. Dajte si pozor aj na neoverené predaje a stránky s dlhou dodacou dobou, aby ste sa nestali obeťou podvodu.

2. Stanovte si rozpočet
Budeme sa stále opakovať ale rozpočet je dôležitý skoro pri všetkom a neobíde Vás ani pri výbere spoločenských šiat. Stavte si sumu, ktorú si môžete dovoliť resp. chcete minúť na šaty. Ľahšie potom vylúčite modely, ktoré sú nad Váš rozpočet. Taktiež vďaka rozpočtu sa môžete rozhliadnuť po salóne, ktorý Vám môže ponúknuť šaty vo Vašej cenovej rovine, ktorú hľadáte.

3. Poznajte svoju veľkosť
Keď si prídete vyberať šaty, mali by ste poznať svoju konfekčnú veľkosť, čo znova uľahčí výber šiat. Vo veľa salónoch Vás aj ochotne premerajú a poradia so správnym výberom. 

Naša rada: Tak ako aj šaty sú rôznych strihov, tak aj každá postava je iná. Nezľaknite sa, že budete skákať medzi veľkosťami. Pri jednom modele dokáže obliecť veľkosť 36, pri ďaľšom nie. Verte nám, toto je úplne normálne. 

4. Šaty vyberajte s časovým predstihom
Spravte si čas na výber šiat, aby ste šaty nevyberali pod stresom pár dní pred udalosťou. Rátajte aj s tým, že na veľa šatách sa musia vykonať drobné úpravy ( skrátenie či zúženie) a aj toto si vyžaduje nejaký ten čas. 

5. Prineste so sebou aj pomoc 
Vždy je dobré keď si na skúšku spoločenských šiat zoberiete niekoho z rodiny alebo z kruhu kamarátiek. Triezvo dokážu ohodniť Váš výzor, vidieť Vás bez ružových okuliarov a správne poradiť. Taktiež v salóne, na základe dlhých skúseností, Vám dokážu poradiť, čo sa Vám hodí k vlasom, postave či k pleti. Majte svoj názor ale prímajte rady aj z vonka. 

6. Neupínajte sa na presnú predstavu
Pre personál salónu je veľmi nápomocné, keď im ukážete fotku šiat, o ktoré máte záujem alebo popíšete štýl a farbu šiat, ktoré sa Vám páčia. Určite sa nájdu farebné variácie a strihové kombinácie podobné Vašej predstave, pokiaľ máte otvorenú myseľ. Horšie je, upnúť sa na fotku šiat napr. z pinterestu a stáť si za tým, že chcete presne TIE šaty. V tom prípade je výber šiat naozaj náročný aj pre Vás aj pre personál, ktorý by Vám chcel splniť Vaše predstavy ale nedokáže to. 

Naša rada 
Chceme a budeme Vám to stále pripomínať, že každá žena je krásna, svojská a jedinečná. Nezáleží na veľkosti, postave, na výzore. Každá žena pri výbere spoločenských šiat narazí na toľko svojich nedokonalostí, že ich nedokážeme všetky ani vymenovať. Od krivých nôh po tučné ruky. Každá z nás ich má, tie nedokonalosti. Naša rada v tomto prípade znie, aby ste sa mali radi, také, aké ste a že každá Vaša nedokonalosť sa rovná jedinečnosti. 
Prineste si na výber spoločenských šiat dostatok času a dobrú náladu, vďaka tomu si z toho vytvoríte príjemnú spomienku.