Extravagancia pri výbere svadobných šiat

  Poďme si v prvom rade uviesť, čo vlastne znamená slovo extravagancia. Extravagancia je cudzím slovom a znamená doslova výstrednosť, vybočenie z medzí/radu.
Každý v tomto slove môže vidieť niečo iné, pretože je to znova a opäť vec vkusu. Čo je pre jedného normálne, pre druhého môže byť už extravagantné a naopak. My v tomto článku nebude nikomu a ničomu vyvodzovať nejaké hranice, ani nebudeme nikoho súdiť. Len sa spoločne pozrieme na šaty, ktoré tak trochu vynikajú z klasických volieb budúcich neviest. Samozrejme, nemôžeme zabúdať na to, že šaty sa menia aj rokmi a my všetci sa len prispôsobujeme týmto zvykom.

Ak ste nevesta, čo hľadá na svoju svadbu úplne niečo iné, poďťe sa s nami na to pozrieť.

 

 

  • Strih šiat

 

Väčšina maminiek si vysníva pre svoje dcéry princeznovské šaty s krásnym zdobeným vrchom. Keď niekto povie slovo “nevesta”, tak myslím, že nám všetkým na um príde krásna nevesta s princeznovskými šatami a s dlhým závojom.
Dnešné možnosti sú naozaj široké a budúca nevesta si môže vybrať od krátkych svadobných šiat až po úplne sexy odhalené šaty. Myslím, že naozaj neexistuje niečo, čo by ste v tejto dobe nenašli.
Ale pre niektorých už strih šiat “morskej panny” je extravagantný pretože nie je úplne tradičný.
Vy, nevesty naše, ste za klasický strih šiat alebo by ste si trúfli na niečo odvážnejšie? 

 

  • Farba šiat

 

Dnes je to akousi sociálnou stigmou, že nevesty by mali mať biele svadobné šaty. Okej, keď už nie biele tak aspoň vo farbe ivory. Všetky iné farby či vzory sú už považované za vybočenie z radu.
Možno sú medzi nami také, čo túžia po výnimočnosti a nesnívali ako malé o bielych svadobných šiat. My máme radi odvážne ženy a tobôž nevesty! Sme ZA všetky tieto “výstrednosti”.
Vedeli ste o tom, že v minulosti svadobné šaty boli iných farieb ako bielej? Pestré šaty totiž symbolizovali šťastie.
Možností je znova neúrekom. Veľmi v kurze sú šaty kvetované alebo v jemnej ružovej alebo modrej farbe. 

 

  • Príliš veľa…

 

Aj toto niekto považuje za výstrednosť. Myslíme príliš veľa flitrov, trblietok, kamienkov, pierok…. Znova pripomíname, že je to vec vkusu. Na niekoho to môže byť prílíš veľa, na niekoho zas málo. Ale ženy, ruku na srdce, kedy my máme príliš veľa kamienkov a trblietok?! 

 

 

  • Slovo “sexy” sa nenosí

 

Myslíme, že toto je hlavne pre staršie generácie maximálna výstrednosť. Niektoré ženy sa chcú vo svoj svadobný deň cítiť maximálne sexy, chcú ukázať svoje dokonalé telo a krivky. Žiadajú šaty, čo odhaľujú viac z ich tela. Biela farba je odjakživa symbolom nevinnosti a preto ľudia očakávajú, že taká budete aj vy a Vaše šaty. Ak máte čo ukázať, tak doho! 

 

Napriek všetkému, vždy Vám budeme prípomínať, že najdôležitejšou osobou na Vašej svadbe ste Vy. Preto neexistuje nikto a nič, čo Vám môže určovať hranice alebo meniť Váš názor. Užite si svoj svadobný deň a neriaďte sa názormi iných!
Aj k nám si môžete prísť vyskúšať svadobné šaty a veríme, že nájdeme niečo pravé pre Vás. Taktiež sa s nami môžete podeliť so skúsenosťami alebo zážitkami na danú tému!