Rovnaké šaty pre družičky. Pozrime sa spolu na ich výhody a nevýhody.

   Poznáte film 27 šiat s Katherine Heigl v hlavnej roli? Bola družičkou na 27 svadbách, v skrini jej viselo 27 rôznych družičkovských šiat, od tých lepších až po smiešne kostýmy. Mňa osobne celkom desí predstava sa navliecť do šiat, ktorých strih mi vôbec nesedí alebo mať na sebe farbu, ktorú úplne neznášam, len kvôli dokonalej svadbe svojej kamarátky/sestry. Ale zas na druhú strane si človek povie, že čo nespraví pre radosť svojho najbližšieho. 

Uvedieme Vám dôvody prečo sme za rovnaké šaty pre družičky, no zároveň Vám povieme aj negatíva, čo v tomto kroku vidíme. 

 

 

Prečo sme ZA rovnaké šaty pre družičky: 

  • Vyzerá to efektne

Áno, naozaj to vyzerá dobre, keď sa vedľa nevesty postaví rad krásne upravených dievčat v rovnakých šatách.

  • Vybavíte to jedným nákupom

Ak nevesta chce, aby jej družičky mali rovnaké šaty, býva zvykom, že ich im aj kúpi. Máte jednoduchšie zohnať 4 rovnaké šaty ako zháňať každej podľa predstáv. Existuje veľa stránok a salónov, kde nájdete krásne spoločenské šaty.

  • Nezabudnuteľný zážitok

Nezabudnete na to ani vy, ani Vaše družičky, ani hostia.

  • Ľudia presne rozoznajú, kto sú Vaše družičky

Všetkým už na prvý pohľad bude jasné, kto sú tie najbližšie osoby, čo ste si vybrali, aby pri Vás stáli v tento výnimočný deň.

 

 

Za nás, sú toto všetky plusy rovnakých šiat pre družičky. Drahé nevesty, Vaše družičky sú Vám istotne blízke, z prostredia Vašich kamarátok alebo rodiny, preto vždy myslite na kompromis. Počúvajte aj ich, spýtajte sa na ich názor, veľa komunikujte. Predsa sú tú aj od toho aby Vám boli blízke a nápomocné. 

 

Prečo sme PROTI rovnakým šatám pre družičky:

  • Nemusia mať rovnaký vkus ako vy

Určite Vás majú Vaše družičky radi ale nemusia prekusnúť všetko. Možno sa im zrovna nepáči taký strih, také rukávy, taký materiál. 

  • Strih šiat nemusí sedieť každej

Toto je snáď najväčší problém. Každej postave ženy sedí iný strih šiat. Ani jedna Vaša družička sa na Vašej svadbe nechce cítiť nepohodlne, či dokonca nepekne. 

  • Veľkosti šiat

Šaty ste síce vybrali ale problém bude s veľkosťami. Nie v každom salóne alebo butiku majú z daných šiat 5 veľkostí alebo viac kusov.

  • Nechcú mať rovnaké šaty ako iné ženy

Áno, aj toto môže niekomu vadiť.

  • Finančne náročné

Ako sme písali vyššie, je vysoko pravdepodobné, že Vy ako nevesta im budete šaty financovať. Určite to nie je lacná záležitosť kúpiť 5 rovnakých šiat, poprípadne k nim ešte topánočky a doplnky. 

 

 

Samozrejme, všetko je na Vás ako na neveste. Dobrým krokom je počúvať svoje družičky, dohodnúť sa. Ako nevesta chcete mať všetko dokonalé a dotiahnuté do úplneho konca.
Už len samotný výber družičiek môže byť zložitý, ak máte priveľa kamarátiek. Vyberte si niekoho, koho máte skutočne rada, s kým sa chcete podeliť o tento veľký deň, kto Vám bude nápomocný. 

Okrem iného si stanovte rozpočet na šaty pre družičky. Aby ste od začiatku vedeli na čom ste. 

Dobrou voľbou je ak družičkám stanovíte farbu, akú si želáte aby mali na sebe. Výber šiat čo sa týka strihu potom už bude na nich, podľa toho komu čo sedí. Ak máte vyšší rozpočet, môžete dať tieto šaty v rozdielnom strihu ušiť krajčírke, z rovnakej látky danej farby. 

Čo sa týka farieb šiat, voľte niečo neutrálne : piesková, nude, jemnučko rúžová, šedá, jemná zlatá…. Na výber máte nespočetné množstvo krásnych farieb.
Hlavne si to Vy s Vašimi družičkami užite do sýtosti!
Ak máte skúsenosť ako družička alebo z druhej strany ako nevesta, čo riešila podobný problém, podeľte sa s nami!