Svadba v zimnom období- áno či nie?

   Svadba v zimnom období má svoje čaro, netreba ju zavrhovať. Leto je momentálne centrom hlavnej svadobnej sezóny ale v minulosti boli práveže obľúbené svadby počas zimy. A my nevidíme dôvod na to, aby ste so svadbou čakali až do nasledujúcej jari! 

Spoločne si môžeme prejsť výhody a zároveň aj nevýhody takejto svadby. Začneme s tou pozitívnejšou stránkou. Svadba v zime má v skutku viac výhod, ako ste si asi mysleli. Poďme na to:

  • V zime budete mať dostatočne veľký výber priestorov, dodávateľov či účinkujúcich 

Keďže v danom čase sa koná málo svadieb, je viac ako možné, že Váš vysnívaný priestor bude v dátume, čo si vyberiete, voľný. Nemalo by to byť inak ani s obradom, s dôležitými ľuďmi ako je kameran/ fotograf/ dj/ vizážistka/ atď…

  • Fotky ako zo zimnej rozprávky

Ak sa Vám naozaj podarí vybrať obdobie, keď bude u nás sneh, o krásne fotky máte postarané. Nič nie je krajšou kulisou ako biely sneh a ostré zimné slnko. Aj keď s tým snehom je to na Slovenku posledné roky ťažšie a vidíme ho pomenej. 

  • Svetielka, všade samé svetielka

Neviem ako Vy, no my berieme toto ako veľký bonus. Toto obdobie je samo o sebe čarovné a Vy máte šťastie, že všade, kde pôjdete, isto narazíte na svetielka a vianočnú výzdobu. Vaša svadba vďaka tomuto obdobiu bude o to čarovnejšia a môžete pomaličky "nasávať" tú vianočnú atmosféru. 

  • Pravdepodobne ušetríte 

Hovoríme “pravdepodobne” lebo človek v dnešnej dobe nevie. Ale je veľmi pravdepodobné, že cenové ponuky, ktoré budete dostávať, nebudú tak vysoké ako počas svadobnej sezóny. 

  • Sneh je lepší ako dážď 

Je nám jasné, že počasie si nevyberieme, ani ho nevieme naplánovať. Ale je väčšia pravdepodobnosť, že bude mrznúť, ako pršať.

  • Dokážete ušetriť na výzdobe

Veľa vecí si samozrejme dokážete vyrobiť svojpomocne ale teraz máte ešte tú možnosť využiť prírodné materiály ako čečina, šišky, …. A taktiež, môžete použiť svoju rokmi nazbieranú vianočnú výzdobu.

  • V sále nebude extrémna horúčava

Verte, že toto je veľké plus. Cez letné horúčavy koľkokrát ani tá klíma a akékoľvek odvetrávanie jednoducho nestačia. Vy tento problém mať nebudete. A všetci poznáme ten pocit, keď sa na nás lepí celé oblečenie a jediné, čo chceme, je ísť do studenej sprchy a čistého oblečenia. 

  • Nezabudnuteľný dátum

Na Vašu svadbu ľudia len tak nezabudnú. Nie často sa ľuďom pošťastí absolvovať svadbu cez zimu a keď sa už tak stane, budete jedineční a Vaši hostia budú na to neustále spomínať. 

  • Stále plný parket

Keďže ľudia nie sú rozlezení po terasách a vonkajších priestoroch, budete mať stále dostatok ľudí na parkete.

  • Svadobné koláče sa netopia

Toto je naozaj veľká výhoda, že máte istotu, že svadobné koláče vydržia, svadobná torta sa neroztopí a že hostia dostanú svoje výslužky v poriadku.

 

 

   Veríme, že Vás všetky tieto plusy presvedčili o tom, že svadba cez zimu je naozaj dobrý nápad, výhod má viac než dosť. Ale nie je všetko zlato, čo sa blyští a my si musíme prejsť aj tie horšie veci. Pre Vás, čo ste už rozhodnutí, že napriek tomu si zimnú svadbu vyberiete, nasledujúce riadky nečítajte alebo ich berte ako poučenie či varovanie. 

  • Nepredvídateľné počasie

Toto je asi najväčšia obava každej nevesty, ktorá nad takouto svadbou premýšľa. Neviete či napadne 2 metre snehu alebo vonku sa sneh bude topiť a bude úplná čľapkanica alebo či nebude veľký mráz.
Počasie nevieme predvídať ani v iných ročných obdobiach, takže tento bod je na zváženie. 

  • Bohatšie svadobné šaty

Na svadbu počas zimných mesiacov sa priam žiadajú princeznovské svadobné šaty

  • Potreba zavretých topánok a peleríny/kožušteka

Tu sa k nákupu svadobných šiat pridáva aj nákup niečoho teplého navrch. Samozrejme, mať dobré zavreté topánky je nutnosť. 

  • Príliš skoro tma

Ak chcete mať obrad za svetla, musíte ho v tomto zimnom období naozaj trošku posunúť. 

  • Výzdoba

Očakávaná výzdoba počas zimných sviatkov je samozrejme prispôsobená k Vianociam. No nie každý jej musí byť naklonený. Asi by to vyzeralo zvláštne, keby ste mali všade slnečnice a za oknami sneh. 

 

 

   Ako vidíte, my sme vymenovali viac plusov ako negatív. Je to každého rozhodnutie, kedy si určí termín svadby. Chceli sme Vám len ukázať, že svadba cez zimu nemusí byť zlým rozhodnutím a netreba ju kvôli tomu prekladať.
Ak máte Vy skúsenosť s takouto svadbou, podeľte sa s nami! Taktiež nás zaujímajú aj iné plusy a mínusy, čo nám možno nenapadli. Tešíme sa na Vaše príbehy!