Vianočné večierky sú za dverami. Spísali sme pre Vás na čo nezabudnúť.

Konečne po rokoch pandémie sa vraciame k našim normálnym životom a ku spoločenským udalostiam, ktorých sme sa na veľmi dlhú dobu museli strániť. A čoskoro je tu aj čas vianočný, obľúbené obdobie snáď každého z nás. Tento čas je vhodná doba na spomalenie tempa či už v súkromnom alebo v pracovnom živote. Vianočný čas je plný radosti, smiechu a pokoja. Preto nie je žiadnym prekvapením že aj zamestnávatelia chcú tento pracovný kolobeh pomaly uzavrieť a takto ho zároveň aj odľahčiť či navodiť príjemnú atmosféru medzi zamestnancami.

 

Ak pochybujete či sa máte zúčastniť na vianočnom večierku vašej firmy, prečítajte si týchto 5 dôvodov, prečo ho určite nevynechať: 

  • Šanca zblížiť sa so svojimi kolegami a nadriadenými
  • Dozvedieť sa o chode alebo prípadnej budúcnosti firmy
  • Nabrať chuť a motiváciu do ďalšieho pracovného roka
  • V neposlednom rade je zabaviť sa

 

Taktiež nezabudnite, že napriek tomu, že večierok sa koná vo Vašom voľnom čase, tak stále je to pracovná udalosť. K tomu by sme mali okrem oblečenia, ku ktorému sa ešte dostaneme, prispôsobiť aj správanie. Určite si nikto nechce nájsť po vianočnom večierku výpoveď na stole alebo sa dozvedieť ako ste vyznávali lásku kolegovi z tretieho poschodia či vyplakali si dušu vašej nadriadenej. Vyhnite sa zopár tým najväčším faux pas a užite si túto akciu s eleganciou a nadhľadom:

Nevhodne zvolený make-up či prehnaný účes môžu zničiť Váš celkový dojem

  • Nezabudnite odstrániť všetky visačky a nálepky z nových vecí
    Vy si síce nevšimnete nálepku zo spodu Vašich nových lodičiek ale Váš kolega na to, ešte sa na tom aj pobaví
  • Vyberajte správne témy na rozhovor
    Nezachádzajte príliš do osobných tém, nepýtajte sa na plat iného kolegu, nesťažujte sa na Vašeho nadriadeného/ kolegu/ kolegyňu 

A nikdy to neprežeňte s množstvom vypitého alkoholu
Vyhnete sa mnohým problémom ako je príliš hlučné tancovanie, neprimeraný tanec, vyplakanie si očí u kolegu na ramene a podobným situáciám, za ktoré by ste sa ráno mohli hanbiť

 

Pridajte do Vášho outfitu dávku lesku a trblietok! 

Stále hovoríme o najkrajšom období roka, takže si Váš outfit vyžaduje trošku viac pozornosti. Pokiaľ nemáte na pozvánke presne daný dresscode, je ideálne zvoliť si business casual ( žena pôsobí uvoľnene, no zároveň upravene). Vianočné alebo novoročné party si priam vyžadujú určitú dávku trblietok. Skombinujte jeden výrazný kúsok s niečím jednoduchým. Alebo si kľudne vyberte celé šaty rovno flitrované. Ak chcete zostať verní menej výrazným kúskom, naopak ich môžete doplniť výraznými doplnkami, kabelkou alebo topánkami.