Viete ako zabaviť svadobných hostí? Prinášame Vám 11 nápadov na svadobné hry.

Svadobné hry sú súčasťou mnohých svadieb po dlhé roky  a to nie len u nás ale i vo svete. Sú skvelým nástrojom ako zabaviť Vašich hostí a udržiavať ich v strehu počas celého svadobného dňa. Vieme, že sa s niečím takým nestretnete na každej svadbe, samozrejme všetko závisí od prianí novomanželov. Ak ste sa predsa len rozhodli zaradiť hry do Vášho svadobného programu, prinášame Vám niekoľko tyiov ako s istotou zabavíte svojich hostí a ozvláštnite celý svadobný program, či vyplníte čas medzi hudobnými kolami. 

Fotobúdka / fotostena
Klasika, ktorú v dnešnej dobe nájdeme skoro na každej svadbe. Na zabavenie hostí Vám v tomto prípade naozaj netreba veľa- vhodné pozadie, rôzne rekvizity a fotoaparát či mobil. Množstvo hotelov a svadobných sál ponúka na prenájom fotostenu so všetkým dôležitým k tomu. Taktiež existujú už služby, ktoré Vám na niekoľko hodín prenajmú profesionálnu fotobúdku. Fotostena býva zväčša ozdobená kvietkami či osvetlená svetielkami. Keď hovoríme o rekvizitách, tak hovoríme o rôznych vtipných nápisoch, parochniach či okuliaroch. Vaši hostia si môžu zvečniť spomienku na Vašu svadbu, ktorú si užili spoločne s priateľmi, prostredníctvom mobilu. Taktiež hosťom môžete zanechať k dispozicií napríklad polaroid a knihu, kde fotku následne nalepia a zanechajú Vám milý a vtipný odkaz. 
V rámci DIY svadby si fotostenu a taktiež rekvizity na ňu dokážete vyrobiť aj sami. 

Topánkový kvíz
Azda jedna z najznámejších svadobných hier! Podstatou tejto hry je, si overiť ako dobre sa pred svadbou novomanželia (ne)poznali. Hra, ktorá si v skutku nevyžaduje žiadne náklady. Nevesta so ženíchom si sadnú na stoličky, otočení chrbtami k sebe a vymenia si jednu topánku. Následne moderátor hry ( môže to byť starejší, DJ alebo človek, čo ste si ho zvolili) začne klásť novomanželom otázky z ich spoločného života. A oni podľa uváženia odpovedajú a zdvíhajú dámsku topánku, pokiaľ sa odpoveď týka nevesty a keď sa týka ženícha, zdvihnú pánsku topánku. Veríme, že pri tejto hre nikto nedojde k zraneniu :))
Nápady na otázky: Kto koho zbalil?, Kto častejšie doma varí? Kto je väčší bordelár/ spachtoš/ ufrflanec? Kto prvýkrat vyslovil "ľúbim ťa?" 

Stoličkový tanec
Ďaľšia klasika, ktorú ste už určite mnohí zažili. Stoličkový tanec je dobrý spôsob ako zabaviť ľudí aj na tanečnom parkete a za pomoci Dj-a. Zúčastnení za hudby tancujú pri stoličkách, ktorých je vždy o jednu menej ako zúčastnených. Po stíšení hudby sa každý musí posadiť, kto zostane stáť bez miesta, tak vypadáva. 

Svadobná tombola
Svadobná hra, do ktorej dokážete zapojiť naozaj každú vekovú generáciu a každého hosťa na Vašej svadbe. Hosťom môžete tombolové lístky rozdávať pri vstupe alebo si ich môžu nájsť pri menovkách na svojich stoloch. Taktiež si môžete zvoliť predávajúceho, ktorý bude tieto lístky za symbolickú cenu ponúkať hosťom. 
Zabudnite na kupovanie cien do tomboly. Táto svadobná tombola bude zábavná a nízkonákladová. Znova si určite moderátora, niekoho, kto je dobrý rozprávač so zmyslom pre humor. A čo že to teda budeme mať za ceny v tombole? Inšpirujte sa našimi nápadmi:
- 1. cena : Tehlička zlata - obaľte klasickú tehlu do zlatého baliaceho papiera
- 2. cena: Výlet do zasnežených Álp - balík s liečivými alpami s vatou
- 3. cena: Romantická večera pri sviečkach- rozumej dve čajové sviečky a dve konzervy tuniaka
- 4. cena: Sexy spodné prádlo - spodné prádlo v nadrozmerných veľkostiach so smiešnymi vzormi
- 5. cena: Hra Scrable- balík písmenkových cestovín

V tejto hre neexistujú hranice Vašej fantázie a veríme, že existuje ešte množstvo dobrých nápadov na túto svadobnú tombolu. Smiech Vám v tomto prípade zaručujeme.

Poznáme sa?
Svadobná hra s veľmi jednoduchým princípom - stačí si spoznať polovičku. Zvoľte si hádajúceho, ktorý bude mať prekryté oči a pred ním rad ľudí opačného pohlavia ako je hádajúci, v ktorom bude aj tá jeho polovička. Spoznať svoju polovičku môžete napríklad na základe rúk,vlasov alebo tváre. Pre tých odvážnejších, ktorí sa neboja incidentov, to môžu skúsiť aj podľa iných častí tela :) 
Ak muž hľadá ženu, je určite vtipným prvkom do radu žien nastrčiť aj zopár pánov. Funguje to aj naopak.

Hra na Popolušku
Kto by sa nechcel zahrať na Popolušku? Postačí, že si dámy vyzujú svoje črievičky a každý z účastnených mužov si jednu vyžrebuje. Potom beží časový limit, pri ktorom musí nájsť tú "pravú", ktorej topánočka sedí. 

Rady do života
Hra, ktorú môžete mať na stole už od začiatku. Hosťom stačí poskytnúť papierik a pero alebo ceruzku. Požiadajte ich, aby Vám napísali ich radu do života pre Vás. Následnej požiadajte moderátora, starejšieho či družičku aby Vám tieto lístky vyzbieral. Zopár náhodných si môžete nahlas aj prečítať. Vám zostane milá pamiatka a veľa rád do spoločného života, ktorý nemusí byť vždy jednoduchý

Kráľovský koč
Hra kráľovský koč je o niečo zdĺhavejšia a vyžaduje pár minút na prípravu. Budete potrebovať moderátora, nalievača, 11 stoličiek, 11 poldecákov a nejaký ten alkohol k tomu. Stoličky musia byť postavené tak aby znázorňovali kráľovský koč. V predu sú dva kone, ktoré ťahajú kočiša, v koči sedia ženích s nevestou obklopení 4 kolesami a za kočom sa nachádzajú ešte dva kamene. Zúčastnení si posadajú na stoličky podľa pridelených úloh. Každej "časti" koča, teda zúčastneným, bude pridelené ich kľúčové slovo. Moderátor začína rozprávať príbeh. Princípom hry je, aby sa zúčastnení postavili bez akéhokoľvek závahania vždy vtedy, keď započujú kľúčové slovo, ktoré je pridelené k ich časti koča. Ak sa tak nestane, musia vypiť jedno poldeci. 

Spomienky
Poproste svojich kamarátov alebo blízkych aby si pripravili milú či vtipnú spomienku, ktorú na Vás majú, ktorú nahlas prednesú, Smiech a slzy sú zarúčené a možno sa dozviete aj veci, ktoré ste vedieť nechceli.

Tanec s balónmi
Ďaľšia hra, s ktorou sa zabavíte na svadobnom parkete. Zúčastnení vytvoria páry a každý z páru bude mať na svojej nohe privazianý balón. Zatiaľ čo jeden z páru svoj balón chráni, druhý sa snaží puknúť resp. zničiť balóny ľudí na okolo. Vyhráva ten pár, ktorému zostane balón ako posledný. 

Zbavenie sa podväzku
Táto úloha je čisto pre ženícha s nevestou. Nevesta sa posadí a ženích dostane časový limit, za ktorý musí neveste podväzok stiahnuť bez pomoci rúk.


Ak chcete ponúknuť niečo úplne iné, prekvapte hostí napríklad svadobným workshopom, ktorý postupne naberá na popularite či karaoke show, kde budete hľadať najlepšieho speváka z pomedzi hostí. 

Veríme, že si svadbu užijete či tam už budú svadobné hry alebo nie. Budeme radi ak Vám naše tipy pomohli a napíšete nám možno nejaké Vaše skúsenosti so svadobnými hrami!