Svadobné šaty- požičať, kúpiť alebo dať ušiť?

   Večná dilema budúcich neviest. Každá si snáď pokladá otázku, čo má robiť. Dať si šaty ušiť? Alebo si prosto kúpiť? Alebo len požičať? Rozoberieme si určité výhody a nevýhody týchto daných možností. A už bude len na Vás, pre ktorú možnosť sa rozhodnete a čo Vám pripadá najrozumnejšie. 



My už sme si prebrali kedy a ako vyberať tie vhodné šaty. Samozrejme, toto je rozhodnutie, ktoré musíte spraviť medzi prvými, aby ste sa vedeli pohnúť ďalej na ceste za svojimi vysnívanými svadobnými šatami. 

Znova raz budeme rozprávať o rozpočte, čo je v tomto prípade naozaj dôležité. 

 

Svadobné šaty- požičané

Aké sú výhody alebo nevýhody požičaných šiat? Veľkým plusom je nižšia cena za šaty a aj to, že si môžete dovoliť mať na sebe drahšie kúsky za prijateľnú cenu, čo pre niektorú môže byť doslova sen. Veľkou výhodou aj je, že keď si šatky požičiavate, väčšinou máte úpravu v cene a nemusíte behať a hľadať krajčírku. Určite sa Vám zíde aj to, že ich po pár dňoch odovzdáte do salónu a Vám na ne nebude sadať prach v skrini. 

Čo každého napadne ako prvé je, myšlienka na to, že pred Vami sa v nich niekto už prezentoval a nie ste jediná, ktorá svetu ukazuje tieto krásne šaty. S týmto môžu mať niektoré ženy problém, že šatky môžu byť už viac krát nosené. Taktiež majú niektoré nevesty obavy z poškodenia alebo zničenia svadobných šiat, ktoré majú vrátiť. Odradiť Vás môže aj cena, ktorá napriek požičovnému môže byť dosť vysoká. 

Svadobné šaty- kúpené

Každá možnosť má svoje výhody a aj nevýhody. Prechádzame k možnosti si svadobné šatky kúpiť. Ako sa Vám pozdáva táto možnosť.
Prvou výhodou, že šatky sú nové a nehrozí, že sa v nich vydávala aj Vaša sesternica či kamarátka. O cene svadobných šiat sa dá polemizovať a preto sme ju napísali aj do výhod aj do nevýhod. Svadobné šaty v dnešnej dobe kúpite od 70€ až po niekoľko tisíciek eur. To už záleží od toho, aké šaty máte vybrané. Šaty sú po svadbe Vaše, tak je už len na Vás či si šaty necháte alebo sa ich pokúsite predať ako veľa iných neviest. Toto vlastníctvo šiat zaraďujeme znova aj medzi nevýhody. Neviete čo s nimi ďalej po svadbe, zaberajú Vám miesto a Vám sa ich nedarí predať. Svoj veľký deň si môžete naplno užiť lebo sa nemusíte strachovať, kto Vám na šaty skočí, kde a ako moc sú špinavé a kde sú potrhané. Znova ale po svadbe si ich na svoje náklady musíte dať profesionálne vyčistiť. Taktiež úpravy zväčša nebývajú zahrnuté v cene, tak si to musíte riešiť sama. 

Šaty ušité na mieru

A prejdeme k poslednej možnosti a to je dať si šaty ušiť. Najväčším plusovým bodom je určite jedinečnosť. Keď si šatky dáte ušiť, máte 100% istotu, že také šaty ešte nikto nemal. Šatky Vám budú sedieť presne na chlp, pretože budú šité priamo na Vás, takže sa budete cítiť ako svojej druhej koži. Dať si ušiť šaty znamená, že budete mať Vaše vysnívané šaty, keďže si sama poviete čo chcete a čo nie. Toto sú pre nás dve veľmi silné výhody, čo sa týka ušitia svadobných šiat.  Prechádzame k cene, ktorú nemožno určiť. Záleží od komplikovanosti šiat ale aj od látok, ktoré budú použité. Tak či tak, si za poctivú prácu priplatíte. Ak Vás naháňa čas, tak toto nie je pre Vás dobrá voľba. Tieto veci si vyžadujú čas, viac stretnutí a skúšok a taktiež nákup materiálu. Prichádzame znova k tomu, čo s nimi po svadbe. Podarí sa Vám ich predať? 

 

 

 

Veríme, že naše slová Vám aspoň trochu napomohli k správnemu rozhodnutiu, ktoré je pre Vás to najlepšie a najprípustnejšie. Ak máte ďaľšie otázky, nevahájte nás kontaktovať!