Budem sa vydávať! Ako začať plánovať svadbu?

   Áno, konečne sa to stalo. Konečne sa pýšite krásnym prsteňom a ukazujete ho celému svetu. Svet okolo Vás je zrazu nádherný. Neviete sa dočkať toho dňa, o ktorom ste snívali, už ako malé dievča. Ale čo prichádza teraz po zasnúbach? Kedy sa zobrať a ako začať s plánovaním?

 

Prejdeme si spolu ako začať plánovať svadbu, neskôr si v budúcich článkoch preberieme niektoré dôležité témy.  V prvom rade no stress a ideme na to! 

Dátum

V prvom rade je dobré začať s dátumom. Dohodnúť sa s partnerom či svadbu chcete stihnúť “do roka a do dňa” alebo si dávate na to viac času. Od niečoho sa jednoducho odraziť musíte.
Čo sa týka dátumu, je dobré sa rozhodnúť aj pre ročné obdobie, v ktorom si svoju svadbu predstavujete. Niekto túži po svadbe na jar, niekto naopak chce zažiť zimnú rozprávku. 


Obrad

Už ste sa doma dohodli na mieste obradu? Či to bude obrad civilný na úrade alebo priamo v mieste konania Vašej svadby. Alebo si vyberiete cirkevný obrad? Druhá vec je voľný dátum. Pokiaľ budete vedieť ročné obdobie, tak sa Vám určite už podarí vybrať nejaký termín. Nezabúdajte na to, že leto patrí svadobnému obdobiu, tak tieto termíny určite treba vyberať čo najskôr. 

Rozpočet

Stanovte si presný rozpočet, ktorý si môžte dovoliť na Vašu svadbu minúť. Od tohto sa bude rozvíjať už všetko ostatné, čo bude v nasledujúcich bodoch. 

Miesto konania svadby

Vybrať správne miesto je jeden z veľkých krokov, čo sa plánovania svadby týka. Miesto sa odvíja od Vášho rozpočtu, dátumu a toho, po čom Vaše srdce túži.
Mojim odporúčaním je, zobrať si na toto viac času, pozrieť si viac tých svadobných priestorov a porovnať ich výhody a nevýhody.
Zvážte samozrejme aj Váš počet hostí!

Výber svadobných dodávateľov

Tu je tých položiek o niečo viac. Treba zariadiť jedlo. Na výbere svadobného menu si dajte záležať, dbajte na alergie a rôzne diéty svojich hostí, vyberajte jedlo, ktoré Vám naozaj chutí a budú jesť aj Vaše oči. Taktiež koláče ( svadobná torta, výslužky, candy bar) sú veľmi dôležité. Budete musieť riešiť aj kvetinárku/ aranžérku. Ak máte šikovné ruky a šikovných kamarátov, veľa dokážete spraviť svojpomocne a ušetriť tým aj na rozpočte.

Dôležité osoby

Sem osobne zaraďujem ľudí ako DJ a starejší. Dobrý DJ znamená 50% úspechu. Vy predsa chcete aby sa ľudia na Vašej svadbe zabávali, nie? Je už na Vás, či budete mať starejšieho, ktorý Vám bude svadbu viesť. Dôležitý sú aj kameraman/fotograf, kaderníčka, vizážistka. 

Svadobné šaty

Na výber svadobných šiat si nechajte viac času. Prejdite si momentálnu ponuku, zistite čo sa Vám naozaj páči, stavte si rozpočet. V neposlednom rade si výber svadobných šiat užite! 

Užite si Vašu rozlúčku so slobodou

To je už z tých jeden najlepších bodov, kedy máte už všetko zajednané, vymyslené, pozvánky poslané a vy sa len necháte unášať svojimi kamarátkami na neznáme miesto, kde zažijete zábavu posledný krát ako slobodná žena. 



Existuje veľa pomocníkov, ktoré Vám dokonale pomôžu naplánovať Vašu svadbu. Môžte si v kníhkupectvách kúpiť rôzne plánovače alebo si stiahnuť aplikácie, na to určené. Zvládajte všetko s predstihom, bez stresu, aby tento Váš výnimočný deň zostal vo Vašej pamäti ako ten najlepší.