6 tipov ako zorganizovať dobrú rozlúčku so slobodou

   Rozlúčka so slobodou jednoznačne patrí medzi obľúbené predsvadobné procesy a posledné roky naberá na popularite. Organizuje sa na počesť nevesty (samozrejme aj ženícha) a je to posledná možnosť zabaviť sa ešte ako "slobodní". Neexistuje univerzálny návod na tú najlepšiu rozlúčku so slobodou pretože každá nevesta je jedičná a túži po niečom inom. My Vám dáme zopár tipov a navedieme Vás, ako usporiadať dobrú rozlúčku so slobodou tak, aby nevesta na túto udalosť spomínala s radosťou v srdci.

 

   Nemyslite si, že rozlúčka so slobodou je nejaký výmysel novej generácie. Je tomu práve naopak pretože rozlúčka so slobodou má naozaj dlhú históriu, ktorá siaha až do antického Grécka, kedy si pripíjali na posledné slobodné dni nevesty a ženícha. Táto tradícia sa zachovala až dodnes, len v rôznych podobách- od sofistikovaných, luxusných akcií, cez divokú party v limuzíne až po poobedňajší piknik na lúke. Rozlúčka so slobodou je populárna v krajinách po celom svete a má veľmi veľa podôb, ktoré sa odvíjajú od osobných preferencií nevesty, ako sme už vyššie spomenuli. 

Kto by mal organizovať rozlúčku so slobodou?
Väčšinou sa pridelovania tejto úlohy zhostí sama nevesta a určí osobu/osoby zodpovedné za organizáciu jej rozlúčky so slobodou. Z pravidla to býva niekto z úzkého kruhu kamarátok alebo rodiny. Mal by to byť niekto, kto nevestu pozná, je s ňou v pravidelnom kontakte a vie, čo sa jej páči a po čom túži. Rozlúčku môže organizovať aj celá skupina kamarátiek ale o čo je viac hláv, o to je ťažšie dohadovanie. 

Keď už sú znamí organizátori, môžeme prejsť na tipy, ktoré by Vám mohli pomôcť pri organizovanií rozlúčky so slobodou pre Vašu kamarátku. 

1. Pozvite len tých ľudí, ktorých si nevesta želá
Pozorne počúvajte nevestu, či chce menší alebo väčší okruh priateľov, či chce mať prítomného niekoho aj z rodiny alebo či chce rozlúčku so slobodou skôr komornejšiu. Najlepšie ak by Vám nevesta dala priamo mená a kontakty na ľudí, ktorých by na svojej rozlúčke chcela vidieť. Obvolajte ich a zistite záujem z ich strany.

2. Stanovte si rozpočet
Veľmi dôležitý bod v prípade, ak sa stretne veľa rozličných ľudí, ktoré sa navzájom nepoznajú. Stanovte si rozpočet, ktorý si môže každý dovoliť minúť. Nezabudnite, že nevesta by počas celej rozlúčky so slobodou nemala ani vytiahnuť peňaženku. Rozdeľte si jej čiastku medzi sebou.

3. Vyberte tému rozlúčky a miesto konania
Tento bod závisí od toho, čo by nevesta chcela. Každá nevesta ma iné preferencie. Medzi obľúbené patrí party v meste, wellness pobyt, chata v horách alebo výlet do zahraničia. Niekto si naozaj svoju rozlúčku predstavuje ako piknik na lúke, iný na poriadnej túre v horách. Naozaj je potrebné, aby ste poznali nevestu a vedeli ste, po čom túži. Keď budete vedieť tému, budete vedieť dohodnúť a vybrať aj miesto konania. Potom už viete zajednať reštauráciu, hotel, chatu, pobyt. Ak chcete nevestu prekvapiť, neprezraďte jej miesto, kam ju beriete. 

4. Termín rozlúčky so slobodou
Rozlúčka by sa nemala konať skôr ako dva mesiace pred svadbou. Taktiež taký hraničný termín je týždeň až 2 týždne pred svadbou, kedy má nevesta plné ruky práce s prípravami. Všetko znova závisí od spoločnej dohody. Znova platí, že čím viac ľudí, tým je ťažšie sa dohodnúť. Aj keby došlo počas dohadovania k nejakým nezhodám, nezabúdajte, že to robíte všetko pre Vašu kamarátku a že vždy sa dá nájsť kompromis. 

5. Darčeky pre ešte stále slobodnú slečnu
Veľmi obľúbená časť rozlúčky so slobodou je rozdávanie darčekov. Kamarátky obdaria budúcu nevestu milými a vtipnými darčekmi pre spoločný život novomanželov. Samozrejme, toto nie je povinné ale stalo sa to milou súčasťou konania rozlúčky so slobodou. Niekedy kamarátky ako darček dajú spraviť spoločné tričká alebo odznaky či šerpy, aby navždy neveste pripomínali daný deň. Pohrajte sa aj s výzdobou, ktorej je na internete taktiež neúrekom, ak Vám to miesto dovoľuje.

6. Naplánujte program, ktorým zabavíte hostí
Pokiaľ sa chystáte večer do mesta, naplánujte si miesta kam pôjdete, vymyslite zábavný program ako napríklad nejakú hru. Ak sa chystáte preč na celý víkend, tak nenechávajte nič na náhode a nedovoľte Vašim hosťom nudiť sa. Pozrite si miesta v okolí, čo sa dajú vidieť, hrajte spoločenské hry, súťažte. Na internete je nápadov veľa, pomôžte si! 

Veríme, že rozlúčka, ktorú naplánujete, budete pre nevestu dokonalá a nikdy na ňu nezabudne. Niekedy nezáleží na tom kde ste a čo robíte, dôležité je s kým ste. Vytvorte si výnimočné spomienky na túto udalosť, ktorá sa už nebude opakovať.